News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

discovery+

Choose Network...

LADY GUCCI: THE STORY OF PATRIZIA REGGIANI

Image 1 / 6

Het was een van de meest geruchtmakende moordzaken van Italië: de moord op zakenman Maurizio Gucci, kleinzoon van de oprichter van het gelijknamige modehuis. Maurizio Gucci werd in 1995 doodgeschoten voor zijn kantoor door een huurmoordenaar die in opdracht bleek te handelen van zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani, door velen ook wel Lady Gucci genoemd. Voor het eerst na haar vrijlating vertelt ze nu haar verhaal!

 

Tien jaar voor zijn dood had Maurizio Gucci zijn vrouw Patrizia Reggiani na een huwelijk van twaalf jaar verlaten voor een andere vrouw en in 1991 waren ze officieel gescheiden. Toen hij werd vermoord tastte de politie lang in het duister over de toedracht. Pas twee jaar na de moord werd Patrizia Reggiani gearresteerd en een jaar later veroordeeld tot 29 jaar cel, wat later omgezet werd naar 26 jaar. Vanwege goed gedrag werd ze in 2016 vrijgelaten en nu doet ze haar verhaal in de onthullende documentaire Lady Gucci: The Story Of Patrizia Reggiani. Wat waren haar motieven geweest om haar ex-man om te brengen? Hoe ging ze te werk? En dacht ze er serieus mee weg te komen? In een openhartig en ongecensureerd interview vertelt ze over haar leven als vrouw van Maurizio Gucci en de jaren daarna.

 

Patrizia Reggiani is een vrouw met een complex leven: van een gouden vrijgezel tot vermeende moordenares. Haar leven lijkt uit een noir-roman te komen, maar met een vleugje glamour. Waar schitterende locaties, zoals het weelderige herenhuis in Saint Moritz tot de spectaculaire boot ‘De Creole’ (door velen beschouwd als de mooiste boot ter wereld) wordt afgewisseld met plekken die bevolkt worden door dubieuze personen. Het is het verhaal van een grote dynastie, een grote liefde, een grote haat en een moord die bijna ongestraft was gebleven.

 

 

discovery+ Original Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani is vanaf 9 februari te zien bij streamingdienst discovery+.