News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

discovery+

Choose Network...

Legacy: In The Shadow Of Greatness

Image 1 / 1

Hoe is het om een kind van een topsporter te zijn als je zelf ook de ambitie hebt om daarin uit te blinken? Kun je onbevangen en onbevooroordeeld met je sport bezig zijn of blijf je altijd de zoon of dochter van…? De nieuwe serie Legacy: In the Shadow of Greatness volgt drie van deze kinderen die uit de schaduw van hun beroemde sportvader proberen te treden. Zaire Wade doet dat in basketbal, waarbij hij al snel vergeleken wordt met zijn legendarische vader Dwyane Wade. Evan Holyfield moet bijna letterlijk opboksen tegen zijn vader Evander die viervoudig wereldkampioen werd en nog altijd bekend staat als de man die Mike Tyson in de jaren negentig wist te verslaan. Vashti Cunningham koos met hoogspringen een andere sport dan die van haar vader, NFL-quarterback Randall Cunningham. Ze wordt daardoor minder snel met hem vergeleken, maar met haar vader als coach is zijn schaduw altijd dichtbij. Hoe kiezen deze topsporters hun eigen weg naar succes? En hoe gaan ze om met alle extra aandacht? Legacy: In the Shadow of Greatness is vanaf dinsdag 10 mei te zien op discovery+.  

Zaire Wade (20) is de zoon van basketballegende Dwyane Wade die driemaal kampioen werd in de NBA. Zelf wil Zaire ook niets anders dan basketballen en zijn talent blijft niet onopgemerkt. Om hem extra te uit te dagen, stuurt zijn vader hem naar de privéschool Sierra Canyon in Californië waar hij samen met Bronny James (zoon van LeBron James) in het basketbalteam komt. Zaire merkt dat het hebben van een beroemde vader ook zijn keerzijde heeft, als hij op social media niet alleen veel volgers krijgt, maar ook veel haatberichten.

Evan Holyfield (24) is zoon van viervoudig wereldkampioen boksen Evander Holyfield die in de jaren negentig historische gevechten had met onder meer Mike Tyson. Evan wil minstens zo groot worden als zijn vader of zelfs nog groter. Het valt niet mee om in de schaduw te staan van zijn beroemde vader die nog steeds alle aandacht trekt rond de wedstrijden van Evan. Als hij voor een fotoshoot een ‘stare down’ met zijn vader moet doen, schiet Evan steeds in de lach, terwijl zijn vader cool als altijd blijft. Er valt nog een hoop te leren voor de jonge bokser.

Vashti Cunningham (24) is dochter van de populaire NFL-quarterback Randall Cunningham. Op aanraden van haar vader koos ze voor atletiek en haalde ze in 2016 met hoogspringen zelfs de Olympische Spelen waar ze als 18-jarige een van de jongste atleten was. Vader Randall coacht haar op orthodoxe wijze, zoals hij naar eigen zeggen zelf ook groot geworden is. Kan Vashti uit zijn voetsporen treden en beroemder worden dan haar vader en coach? En kan ze bij haar tweede Olympische Spelen in Japan meedoen voor de medailles?

Legacy: In the Shadow of Greatness is vanaf dinsdag 10 mei t/m 14 juni te zien op discovery+.