News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

Discovery

Choose Network...

Devil's Canyon S1 FL

Image 1 / 7

Wie goud wil vinden, moet op steeds extremere plekken zoeken en steeds meer risico’s nemen. Zoals in Devil’s Canyon, een afgelegen gebied in Brits Columbia waar je alleen kunt komen na een survivaltocht dwars door de wildernis. De kreek die hier ligt, schijnt nog een enorme hoeveelheid goud te bevatten en omdat grote mijnbedrijven hier niet kunnen komen met hun machines, is het een nog relatief onontgonnen gebied.

Vandaar dat goudzoekers Ben van der Valk, Boyce Goff en John Belcik eropuit trekken om dit goud uit de grond te halen. Een barre tocht waarbij ze alle graafgereedschap op hun rug mee moeten sjouwen, net als de camera’s om hun avontuur te filmen.

De tijd om te werken is beperkt, omdat in de zomer de kreek vol water staat en in de winter alles is bevroren. Zes weken hebben ze om genoeg goud te vinden om tevreden terug te keren naar hun families. Dat is kort om te mijnen, maar vrij lang om alleen te overleven in een gebied waar ook nog eens 4500 beren wonen. Je moet er wat voor over hebben om rijk te worden.