News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

Discovery

Choose Network...

Gold Rush S8

Image 1 / 10

Met het stijgen van de temperaturen, stijgt ook weer de goudkoorts van de mannen van Gold Rush. Ondanks het dramatische vorige seizoen van de Hofman-crew is Todd optimistischer dan ooit. Hij denkt met twee stukken grond en drie zeefmachines nu echt minimaal 140 kilo aan goud op te halen. Hij gaat zelfs een weddenschap aan met Parker Schnabel dat hij dit jaar meer ophaalt dan Parker. Parker moet lachen om de zoveelste grootspraak van Todd en gaat de deal ter waarde van 100.000 dollar graag aan. Maar Parker weet ook dat er met goud zoeken geen zekerheden bestaan. “Je weet nooit waar het goud precies is”, zegt hij. Om van Todd te winnen en veel goud te vinden, wil hij een bliksemstart maken met zijn mannen. Maar als ze hun zeefmachine willen verplaatsen, blijkt deze nog vast te zitten in de bevroren grond. Het kost ze een dag om deze los te krijgen, wat voor de gouddelvers kostbaar tijdverlies is. Ondertussen probeert Tony Beets de oude zeefmachine, die hij vorig jaar voor 1 miljoen dollar kocht, te verplaatsen naar zijn mijn. Maar het is geen eenvoudige klus om dit klassieke bouwwerk uit 1946 zomaar ter verschepen. 

Hoewel het Parker en zijn crew een dag gekost heeft om de zeefmachine te verplaatsen, beginnen ze hun operatie wel eerder dan andere jaren. Zo hopen ze dit seizoen een recordopbrengst te maken en vooral ook de prestigestrijd met Todd te winnen. Om alvast wat zout in zijn wonden te strooien, bellen ze hem op om te zeggen dat ze al begonnen zijn met zeven. Maar het lachen vergaat ze als hun bulldozer ineens in de brand staat. De machine werkt al dagen non-stop door om zoveel mogelijk paydirt in de zeef te gooien, maar dat bleek iets te veel gevraagd van de wagen. Hun andere bulldozer staat op een andere locatie, waardoor kostbare tijd verloren gaat. Ook bereidt Parker zich voor op een strijd met zijn landheer en concurrent Tony Beets. Door een nieuw stuk land te kopen, probeert hij onder de deal die hij met Beets heeft uit te komen. De deal heeft hem namelijk de afgelopen vier jaar al 2,3 miljoen dollar gekost.

Todd Hofman die dit jaar met drie zeefmachines werkt, heeft problemen van andere orde. Een van de waterreservoirs die zijn team gegraven heeft, loopt steeds leeg in de zanderige grond. Een optie is om er een beschermlaag in de leggen, maar dat kost naast veel geld ook nog eens veel kostbare tijd. Todds zoon Hunter, die de leiding over dit deel van de operatie heeft, oppert een andere oplossing. Zijn idee is om een kanaal te graven tussen het wel werkende reservoir van de andere zeefmachine, zodat het zilte water een natuurlijke deklaag kan vormen in het nieuwe reservoir. Het is een riskant idee, want als het niet werkt, hebben ze twee lege reservoirs en twee zeefmachines die werkloos staan. De 18-jarige Hunter wil dit jaar graag aan zijn vader laten zien dat hij klaar is voor het serieuze werk en mag nu meteen zijn eerste grote beslissing nemen.

Tony Beets maakt ondertussen plannen om zijn oude baggermachine uit Thisle Creek te krijgen. Vorig jaar liep zijn plan spaak, omdat hij geen vergunning kreeg voor vervoer. Nu dat allemaal rond is, mist hij de juiste mankracht. Zijn partner Gene heeft geen tijd meer om hem te helpen, dus wendt Tony zich tot de lokale mijnlegende Shaemus Christie. Die wil best even een kijkje nemen, maar kan niet beloven dat hij Tony kan helpen. Hij heeft namelijk ook veel andere werkzaamheden die hij niet zomaar vaarwel kan zeggen. Maar als Shaemus de klassieke machine ziet en vooral de enorme roestvrije motor van 9 ton gaat zijn techneutenhart sneller kloppen en neemt hij de klus toch aan. Hoewel hij ook weet dat het een lastige operatie zal worden.