News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

ID

Choose Network...
ID » Programs
  • Print

Programs

A

Photo for A Crime To Remember

A Crime To Remember

Smaken en opvattingen kunnen per decennium veranderen, maar moord raakt helaas nooit uit de mode. Lust, jaloezie, wraak of geldbejag zijn motieven van alle tijden en leidden ook tientallen jaren geleden al tot schokkende moordzaken.

Photo for A Crime To Remember S2

A Crime To Remember S2

Moorden zijn van alle tijden en de motieven ook. Het grote verschil met nu is dat rechercheurs destijds veel minder opsporingstechnieken tot hun beschikking hadden.

Photo for A Crime To Remember S3

A Crime To Remember S3

Moorden zijn van alle tijden en de motieven ook. Het grote verschil met nu is dat rechercheurs destijds veel minder opsporingstechnieken tot hun beschikking hadden.

Photo for A Deadly Dose S1

A Deadly Dose S1

De dood van advocate Susan Winters in 2015 werd door de autoriteiten al snel bestempeld als zelfmoord. Ze was onwel geworden en bleek een grote hoeveelheid antivriesmiddel in haar lichaam te hebben. Ook kampte ze eerder al eens met een depressie. Maar haar ouders geloven niet in zelfmoord

Photo for Alaska Haunting

Alaska Haunting

In de dunbevolkte wildernis van Alaska zijn de inwoners minder alleen dan ze denken. In sommige huizen waren namelijk geesten rond die de eigenaren de stuipen op het lijf jagen.

Photo for Alaska Haunting S1

Alaska Haunting S1

Info volgt.

Photo for The Atlanta Child Murders

The Atlanta Child Murders

Rond 1980 werd Amerika opgeschikt door de dood van 29 voornamelijk arme zwarte kinderen die in een periode van twee jaar werden ontvoerd en vermoord in de plaats Atlanta.


B

Photo for Bad Henry

Bad Henry

Als op 10 maart 1994 het gewurgde lichaam wordt gevonden van de 18-jarige Brandi Henderson in de plaats Charlotte, North Carolina, maakt de lokale politie zich meteen grote zorgen. Normaal hebben ze gemiddeld één verwurging per jaar, maar dit is al de tweede in drie weken tijd.

Photo for Beauty Queen Murders

Beauty Queen Murders

Elke Amerikaanse stad heeft zijn beauty queens. Mooie, aantrekkelijke meisjes die de lokale missverkiezingen winnen en de hoofden van vele inwoners op hol brengen. Maar hun stralende voorkomen kan ook een aantrekkingskracht hebben op de verkeerde personen - met soms fatale gevolgen.

Photo for Beauty Queen Murders S2

Beauty Queen Murders S2

In Amerika is het winnen van een schoonheidswedstrijd iets waar veel meisjes van dromen. Maar hun stralende verschijning kan ook een aantrekkingskracht hebben op de verkeerde personen - met soms fatale consequenties.

Photo for Before I Die S1

Before I Die S1

Als doden konden spreken, zouden moordzaken snel opgelost zijn. Dat is natuurlijk onmogelijk, maar in sommige gevallen geven doden wel nog een laatste aanwijzing vlak voordat ze sterven. In de nieuwe serie Before I Die horen we cases waarin dit soort laatste tekenen rechercheurs hielpen een zaak alsnog op te lossen.

Photo for Best of ID week

Best of ID week

De avond start de hele week om 21.10 uur met Tabloid, waarin niemand minder dan Jerry Springer waargebeurde misdaadzaken bespreekt die even schokkend als smeuïg zijn en voer waren voor de roddelpers.

Photo for Blood Relatives S3

Blood Relatives S3

Ze zeggen dat bloed dikker is dan water. Maar soms zijn je naaste familieleden je ergste vijanden. Het nieuwe seizoen van ‘Blood Relatives’ vertelt weer enkele gecompliceerde moordzaken waarbij de term bloedband wel erg letterlijk genomen moet worden.

Photo for Blood Relatives S4A

Blood Relatives S4A

Een nieuw seizoen van ‘Blood Relatives’ vertelt weer enkele gecompliceerde zaken waarbij op het oog hechte families plotseling veranderen in moorddadige bloedverwanten. Mislukte zakendeals, verboden relaties, sluimerende jaloezie of oude wonden – soms verandert de bloedband in een waar bloedbad.

Photo for Blood Relatives S4B

Blood Relatives S4B

De Brader-familie geldt jarenlang als een ideale en liefdevolle familie. Maar als moeder Vicky in een depressie raakt na een miskraam en vader Seth daarna betrapt wordt tijdens een slippertje, valt de hechte familie snel uiteen.

Photo for Bloody Mary's

Bloody Mary's

Volgens een lugubere legende is Bloody Mary een brute moordenares geweest wier geest kan worden opgeroepen via een griezelig ritueel. Door voor de spiegel haar naam meerdere malen uit te spreken, zou ze aan je verschijnen.

Photo for Body Cam

Body Cam

Een politieagent die te maken krijgt met gewelddadige tegenstand bij een arrestatie of zelfs onder vuur wordt genomen. Het zijn vaak niet meer dan kleine berichtjes in de krant waar de ernst amper van doordringt. Hoe het er werkelijk aan toegaat is nu te zien in de nieuwe serie Body Cam waarbij we letterlijk kunnen meeki

Photo for Breaking Point S1

Breaking Point S1

Zou je in staat zijn om je eigen familielid aan te geven? Soms kan het helpen om diegene juist weer op het rechte pad te krijgen.

Photo for Brittany Murphy: An ID Murder Mystery

Brittany Murphy: An ID Murder Mystery

Het was Brittany’s moeder Sharon die haar die ochtend van 20 december 2009 vond op de badkamervloer van haar appartement in Los Angeles. Brittany was bewusteloos nadat ze al een paar dagen niet lekker was geweest.

Photo for BTK: A Killer Among Us

BTK: A Killer Among Us

Op 15 januari 1974 deed de politie een gruwelijke ontdekking in de stad Wichita in Kansas: vier familieleden, onder wie twee kinderen van negen en elf, bleken op wrede wijze vermoord. Justitie wist toen nog niet dat dit slechts het begin was van een dertig jaar durende moordperiode.


C

Photo for Cell Block Psychic

Cell Block Psychic

Al vanaf haar 4e jaar ziet Vicky Monroe dode mensen en is ze in staat om met hen te communiceren. Deze gave heeft ze al meerdere malen gebruikt om rechercheurs te helpen in het oplossen van de lastigste moordzaken.

Photo for Chasing Ghislaine

Chasing Ghislaine

Sinds de arrestatie en mysterieuze dood van Jeffrey Epstein in 2019 blijven nog veel vragen onbeantwoord in de schokkende zaak van de beruchte zedendelinquent. Toen zijn partner in crime Ghislaine Maxwell een jaar later werd gearresteerd, werd gehoopt dat ze meer kon vertellen, maar tot op heden ontkent zij alles.

Photo for Cry Wolfe

Cry Wolfe

Brian Wolfe is een privé-detective die al meer dan 25 jaar in het vak zit. In die tijd heeft hij de meest uiteenlopende zaken opgelost. Van overspelige echtgenoten tot liegende werknemers plus andere vormen van fraude en bedrog.

Photo for Cry Wolfe S2

Cry Wolfe S2

In een nieuw seizoen van Cry Wolfe bespreekt privédetective Brian Wolfe weer enkele van de meest opmerkelijke zaken uit zijn 25-jarige carrière.

No Image Available

Cuff Me If You Can

Sommige voortvluchtige criminelen weten zich zo goed te verstoppen dat ze de politie tot waanzin drijven.


D

Photo for Dates From Hell

Dates From Hell

De 18-jarige Nikita dacht eindelijk een leuke jongen ontmoet te hebben via internet. Iemand die toevallig ook nog bij haar op school had gezeten en die ze altijd al en beetje leuk vond. Na een week heen en weer mailen en bellen, besluiten ze met elkaar af te spreken...

Photo for Dates From Hell S3

Dates From Hell S3

Een tochtje op een luxe privéboot klinkt als een romantische invulling van een eerste date. Dat dacht de pas gescheiden Cherie ook toen ze uitgenodigd werd door de rijke en aantrekkelijke dokter Ronald Fisher die ze net had leren kennen via een datingsite.

Photo for The Dead Files S9

The Dead Files S9

Sommige huizen zijn letterlijk spookhuizen. Huizen waarin de bewoners regelmatig worden opgeschrikt door mysterieuze geluiden, onverklaarbare schaduwen of zelfs fysiek contact door iemand die ze vervolgens niet zien. Ten einde raad roepen ze de hulp in van Amy Allan en Steve DiSchiavi.

Photo for Dead On Arrival

Dead On Arrival

In de steden New York en Los Angeles zijn populair voor wie hoopt door te breken als danser of acteur op de beroemde plekken als Broadway en Hollywood. Maar deze vaak naïeve nieuwkomers weten niet altijd wat hen te wachten staat in de stad die al snel duizend keer groter is dan hun geboortegrond.

Photo for Deadline: Crime With Tamron Hall

Deadline: Crime With Tamron Hall

NBC News-presentatrice Tamron Hall weet als geen ander hoe het is als een dierbare wordt vermoord zonder dat de dader wordt gevonden.

Photo for Deadline: Crime With Tamron Hall S2

Deadline: Crime With Tamron Hall S2

De 33-jarige Reina Swierski uit Ecuador wordt op een ochtend als vermist opgegeven door haar minnaar Ted. De politie duikt direct in de zaak, maar kan haar nergens vinden. Zou haar echtgenoot Gary er wellicht iets mee te maken kunnen hebben?

Photo for Deadline: Crime With Tamron Hall S3

Deadline: Crime With Tamron Hall S3

Hoe belangrijk grondig recherchewerk is, blijkt uit de eerste moordzaak die aan bod komt in het nieuwe seizoen van Deadline: Crime With Tamron Hall. De NBC News-presentatrice duikt in het schokkende verhaal van Susan Mellen die gearresteerd wordt voor de brute moord op een ex-geliefde die volledig verbrand op straat is g

Photo for Deadly Affairs S2

Deadly Affairs S2

Wat begint als een romantische relatie die te mooi is om waar te zijn, kan soms eindigen in een bloedige affaire. Dat blijkt uit de verhalen die worden verteld in het nieuwe seizoen van het intrigerende misdaadprogramma ‘Deadly Affairs’.

Photo for Deadly Devotion S2

Deadly Devotion S2

In de chaos en hectiek van het hedendaagse leven, kunnen religies en genootschappen voor sommigen een vorm van veiligheid en geborgenheid geven.

Photo for Deadly Legacy

Deadly Legacy

John Wayne Gacy, alias The Killer Clown, geldt als één van de beruchtste seriemoordenaars van Amerika. Tussen 1972 en 1978 verkrachtte en vermoordde de man – die in het dagelijks leven kinderen vermaakte als clown – maar liefst 33 jongens en mannen van wie hij er 29 in zijn kruipruimte begroef.

Photo for Deadly Recall S2

Deadly Recall S2

Pat Postiglione is een rechercheur met een enorm fotografisch geheugen, waarmee hij in zijn lange carrière honderden moordzaken heeft opgelost. Zelfs nu na zijn pensioen weet hij van elke zaak nog exact hoe het is gegaan.

Photo for Deadly Sins S3

Deadly Sins S3

Hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, wraak en luiheid. Deze zeven hoofdzonden kunnen dodelijke gevolgen hebben als ze vat krijgen op de verkeerde mensen. En helemaal als deze persoon meerdere zonden tegelijk verenigt.

Photo for Deadly Sins S4

Deadly Sins S4

Info volgt.

Photo for Deadly Women

Deadly Women

In 'Deadly Women', kan de weg naar wraak en hebzucht soms tot moord leiden.

Photo for Deadly Women 5

Deadly Women 5

In Amerika wordt 90% van alle moorden gepleegd door mannen. Wie zijn die vrouwen die de overige 10% op hun geweten hebben? En wat zijn hun motieven? In een nieuw eizoen van ‘Deadly Women’ passeren weer enkele van de koelbloedigste vrouwelijke moordenaars de revue...

Photo for Deadly Women 6

Deadly Women 6

In Amerika wordt 90% van alle moorden gepleegd door mannen. Wie zijn die vrouwen die de overige 10% op hun geweten hebben?

Photo for Deadly Women S6B

Deadly Women S6B

Statistisch gezien is de kans om door een vrouw vermoord te worden vele malen kleiner dan door een man. Toch kent de geschiedenis ook een flink aantal meedogenloze moordenaressen.

Photo for The Demon Files

The Demon Files

Voormalig politieagent Ralph Sarchie jaagt niet meer op criminelen maar op duivels en demonen. De zelfverklaard ‘demonologist’ gaat door waar de meeste paranormale onderzoekers stoppen.

Photo for Desperate Measures

Desperate Measures

David en Elizabeth Rapoport lijken een perfect gezinsleven te leiden in een rustig plaatsje in Pennsylvania. Maar achter de façade van dit geluk blijkt de keurige David zijn vrouw en jeugdliefde al een tijd lang te bedriegen met de jonge aantrekkelijke collega Jennifer Snyder...

Photo for Devil In The Details

Devil In The Details

Elke moord laat sporen achter. Maar soms moeten rechercheurs extra hard zoeken naar die ene aanwijzing die leidt naar de dader.

Photo for Diabolical

Diabolical

Zelfs de vriendelijkst ogende personen kunnen een donkere kant hebben. Aardig van buiten, maar duivels van binnen. Met soms dodelijke gevolgen van dien.

Photo for Diana: Tragedy Or Treason?

Diana: Tragedy Or Treason?

Op 31 augustus is het 20 jaar geleden dat Lady Diana overleed, de vrouw die meer was dan een prinses en geliefd was over de hele wereld. Ze was een stijlicoon, een toegewijde moeder en gaf een compleet nieuwe betekenis aan het woord koninklijk, zo sterk dat velen vreesden dat zij ooit de monarchie onderuit zou halen.

Photo for Disappeard

Disappeard

'Disappeared' openbaart de verhalen rondom vermiste personen.

Photo for Disappeared S5

Disappeared S5

Dagelijks worden er in Amerika ruim 2000 personen als vermist opgegeven. De meesten worden snel weer veilig teruggevonden, maar een deel komt nooit meer thuis.

Photo for Do Not Disturb: Hotel Horrors

Do Not Disturb: Hotel Horrors

Achter de deuren van de meest gastvrije hotels gaat soms een gruwelijke geschiedenis schuil. De nieuwe serie Do Not Disturb: Hotel Horrors onthult enkele van de schokkendste moordzaken die ooit in een hotel plaatsvonden.

Photo for Double Cross

Double Cross

In alle opzichten heeft dr. Rebecca ‘Becky’ Johnson het gemaakt. Ze is erg geliefd onder haar patiënten, ziet er prachtig uit en heeft een liefdevolle echtgenoot.


E

Photo for Ellie Lust: Bizarre Zaken

Ellie Lust: Bizarre Zaken

Ellie Lust is vanaf woensdag 14 november te zien als presentator van het nieuwe programma Ellie Lust: Bizarre Zaken op Investigation Discovery. Ellie is daarmee de eerste Nederlandse host die te zien is op de zender. In het programma behandelt Ellie elke week een bizarre zaak waarin een moord, oplichting of vermissing wo

Photo for Epic Mysteries

Epic Mysteries

Info volgt.

Photo for Evil Kin S1

Evil Kin S1

Je kunt de prachtigste eigenschappen erven van je voorouders: mooie blauwe ogen, een hoog IQ of een scherp gevoel voor humor. Maar hoe zit het met de minder rooskleurige familietrekjes? Zoals tantes drang tot oplichten, de losse handjes van opa of het agressieve gedrag van je vader? Is crimineel gedrag ook erfelijk?

Photo for Evil Kin S2

Evil Kin S2

Blauwe ogen, een hoog IQ en een prettige persoonlijkheid zijn leuke dingen om te erven van je ouders. Maar de genenpool kan ook minder aantrekkelijke zaken doorgeven.

Photo for Evil-In-Law

Evil-In-Law

Dat niet iedereen een goede band heeft met zijn schoonfamilie is een bekend gegeven. Maar meestal gaat het niet verder dan wat kleine ergernissen. Helaas zijn er ook situaties waarbij de onderlinge wrevel zo uit de hand loopt dat er doden vallen.


F

Photo for Fatal Encounters 3

Fatal Encounters 3

Een toevallige ontmoeting met een moordenaar, het kan in feite iedereen overkomen. Een directe collega, een nieuwe buurman of een willekeurige passant, zonder het te weten blijk je het pad te kruisen met iemand die het ineens op jou gemunt heeft.

Photo for FBI Files

FBI Files

'FBI Files' neemt de kijker achter de schermen van wat, tot nu toe, het minst toegankelijke misdaadlaboratorium ter wereld is geweest.

Photo for Forbidden: Dying For Love

Forbidden: Dying For Love

Op Valentijnsdag start ID met een serie waarbij het verlangen naar liefde niet altijd een romantisch vervolg krijgt. In Forbidden: Dying For Love worden waargebeurde verhalen besproken over verboden relaties met dramatisch wendingen.

Photo for Forensic Detectives

Forensic Detectives

'Forensic Detectives' laat zien hoe criminologen de moeilijkste zaken oplossen met behulp van de modernste technieken.


G

Photo for Ghost Asylum

Ghost Asylum

De mannen van de Tennessee Wraith Chasers zijn ervan overtuigd dat overleden personen als geesten verder kunnen leven. Ze bezoeken hiervoor de meest onheilspellende plaatsen zoals oude ziekenhuizen, vervallen sanatoriums en psychiatrische inrichtingen in de hoop de geesten te vinden met een extreme geschiedenis.

Photo for Ghost Asylum 2&3

Ghost Asylum 2&3

De mannen van de Tennessee Wraith Chasers zijn ervan overtuigd dat overleden personen als geesten verder kunnen leven. In Ghost Asylum bezoeken ze hiervoor de meest onheilspellende plaatsen zoals oude ziekenhuizen, vervallen sanatoriums en psychiatrische inrichtingen in de hoop de geesten te vinden.

Photo for Ghostober

Ghostober

In oktober wordt het weer griezelen bij Investigation Discovery. Want oktober is Ghostober. Dat betekent dat de geesten in de nachtelijke uurtjes weer rondwaren op je beeldscherm. Zoals in The Dead Files waarbij medium Amy Allan en voormalig moorddetective Steve DiSchiavi samen op zoek gaan naar de griezeligste geesten..

Photo for Ghosts of Morgan City

Ghosts of Morgan City

Spoken die niet alleen een huis opschrikken, maar een hele stad in hun greep lijken te hebben. Het gebeurde eerder in Ghosts of Shepherdstown waar een eliteteam van paranormale onderzoekers aan te pas moest komen om de geesten te temmen.

Photo for Ghosts of Shepherdstown

Ghosts of Shepherdstown

Er is iets merkwaardigs aan de hand in Shepherdstown, de oudste stad van West-Virginia. Plotseling krijgt de meldkamer van de politie wel heel veel meldingen van bewoners over verdachte geluiden en schimmen in hun huis die bij nadere controle niet om indringers van vlees en bloed blijken te gaan.


H

Photo for Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Het was jarenlang een publiek geheim dat de grote tv-producent – goed voor 341 Oscar-nominaties –zich schuldig maakte aan seksueel overschrijdend gedrag.

Photo for Haunted Towns S2

Haunted Towns S2

The Tennessee Wraith Chasers is een groep van vijf fanatieke spokenjagers die op zoek gaan naar paranormale activiteiten in enkele van de griezeligste huizen van Amerika.

Photo for He Lied About Everything

He Lied About Everything

He Lied About Everything vertelt het even schokkende als bizarre verhaal over ‘topchirurg’ Paolo Macchiarini die jarenlang werkelijk iedereen belazerde.

Photo for Heartbreakers S1

Heartbreakers S1

Een cast van topacteurs uit klassieke tv-series als Baywatch, The Breakfast Club, Melrose Place en The Brady Bunch, verzamelen zich in de nieuwe crimeserie Heartbreakers die laat zien welke dramatische gevolgen een liefdesaffaire kan hebben.

Photo for Hell House

Hell House

Ieder huisje heeft zijn kruisje, maar sommige huizen hebben wel een heel erg donkere geschiedenis. Bloedige moordzaken, mysterieuze verdwijningen of dubieuze ongelukken. Hell House opent de deuren van enkele horrorhuizen waarbij het drama zich blijft herhalen.

Photo for Hell House S1

Hell House S1

Info volgt.

Photo for House Of Horrors: Kidnapped S1

House Of Horrors: Kidnapped S1

Elke 40 seconden wordt er in Amerika iemand gekidnapt. Velen brengen het er niet levend vanaf, maar een enkeling weet te overleven door vastberadenheid, een slimme zet of door puur geluk.

Photo for House Of Horrors: Kidnapped S2

House Of Horrors: Kidnapped S2

Elke 40 seconden raakt iemand vermist in de Verenigde Staten en in de meeste gevallen tegen hun wil. Veel van hen moeten dit zelfs met de dood bekopen, maar sommigen lukt het om hun belager van zich af te schudden.


I

Photo for I Almost Got Away With It

I Almost Got Away With It

De verhalen van deze daders verschillen van elkaar, maar hun motieven zijn altijd hetzelfde: uit de gevangenis blijven en op de vlucht leven.

Photo for I Almost Got Away With It 6

I Almost Got Away With It 6

Ontsnappen uit een gevangenis is al moeilijk genoeg, daarna voor altijd uit handen blijven van de politie is bijna onmogelijk.

Photo for I Faked My Own Death

I Faked My Own Death

Investigation Discovery presenteert de indringende nieuwe serie 'I Faked My Own Death'.

Photo for I Killed My Family When I Was 16

I Killed My Family When I Was 16

In 2000 werd Spanje opgeschikt door een van de ergste moordzaken uit zijn recente geschiedenis: José Rabadán vermoordde beide ouders en zijn jongere zusje met een samoeraizwaard.

Photo for I'd Kill For You

I'd Kill For You

Ik doe een moord voor je. Deze uiting van bewondering wordt door sommige mensen wel érg letterlijk genomen. In de nieuwe tiendelige serie ‘I’d Kill For You’ zien we wat er gebeurt als verliefdheid gepaard gaat met manipulatie, jaloezie of geldzucht.

Photo for ID-themamaand: Love Hurts

ID-themamaand: Love Hurts

Dat liefdes niet altijd een gelukzalige afloop krijgen, hebben de meeste mensen wel eens ervaren. Maar soms loopt het zo ernstig uit de hand dat het bloedige gevolgen heeft. Dat blijkt uit de programma’s die worden uitgezonden in de ID-themamaand ‘Love Hurts’.

Photo for Impostors S1

Impostors S1

Meesteroplichters vormen een speciale categorie binnen de criminaliteit. Zonder geweld te gebruiken of pistolen te trekken, weten ze toch een behoorlijk fortuin te maken of ander gewin te behalen.

Photo for In Pursuit with John Walsh S2

In Pursuit with John Walsh S2

De Congolese Annete Lumumba verliet haar moederland voor een nieuw leven in Amerika. Ze vestigde zich in het vredelievende plaatsje South Burlington in Vermont waar ze de burgeroorlog in haar thuisland kon vergeten.

Photo for Indecent Proposal S1

Indecent Proposal S1

Info volgt.

Photo for Injustice Files: Hood Of Suspicion

Injustice Files: Hood Of Suspicion

De veronderstelling dat de zwarte gemeenschap in Amerika oneerlijker wordt behandeld door het rechtssysteem dan andere groepen, kreeg vorig jaar nieuwe voeding toen de Afro-Amerikaanse Trayvon Martin werd doodgeschoten door buurtwacht George Zimmerman die daarvoor niet werd veroordeeld. Het is een zaak die wereldwijd aan

Photo for Inside Homicide S1

Inside Homicide S1

De nieuwe crimeserie Inside Homicide volgt het werk van drie vrouwelijke rechercheurs op de voet. De camera’s registreren hun werkzaamheden vanaf het moment dat de moordmelding binnenkomt tot het moment dat de zaak wordt opgelost.

Photo for Is O.J. Innocent? The Missing Evidence

Is O.J. Innocent? The Missing Evidence

Het proces tegen O.J. Simpson in 1995 was destijds de zaak van de eeuw. De voormalig American Footballspeler en acteur die verdacht werd van de moord op zijn ex-vrouw plus vriend werd na een slepende rechtszaak van 135 dagen uiteindelijk vrijgesproken.


J

Photo for Joe Exotic Before He Was King

Joe Exotic Before He Was King

Hoe zag het leven van de jonge Joe Exotic eruit? Toen hij nog gewoon Joseph Allen Schreibvogel heette en nog niet de beroemde Tiger King was? Welke jeugdtrauma’s en dramatische gebeurtenissen legden de basis voor zijn latere excentrieke leven?

Photo for Joe Exotic: Tigers, Lies And Cover-Up

Joe Exotic: Tigers, Lies And Cover-Up

Als Joe Exotic de Tiger King is, dan kun je zijn rivale Carole Baskin toch zeker wel de Tiger Queen noemen.

Photo for Judge Rinder

Judge Rinder

Judge Rinder is het Engelse antwoord op onze Rijdende Rechter: een messcherpe, humoristische, maar bikkelharde rechter die van kleine akkefietjes en burenruzies een waar spektakel maakt. Met kritische vragen aan beide partijen – waarbij hij geen kulverhalen of interrupties duldt – probeert hij in een razend tempo de ware


K

Photo for Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

Van de buitenkant zagen Paul Bernardo en Karla Homolka eruit als een ideaal koppel waar iedereen graag mee omging. Maar achter de blonde lokken en mooie glimlachen van deze ‘Ken en Barbie’ verborgen zij een sinister geheim waarmee ze uitgroeiden tot de ergste zedendelinquenten en kindermoordenaars van Canada.

Photo for Killing Richard Glossip

Killing Richard Glossip

Twintig jaar geleden, op 7 januari 1997, werd moteleigenaar Barry Van Treese vermoord door drugsverslaafde Justin Sneed. Sneed bekende al gauw de moord, maar beweerde in opdracht te hebben gehandeld van de manager van het motel Richard Glossip.


L

Photo for Last Night In...

Last Night In...

De nacht verandert de stad in een wezen met twee gezichten. Terwijl het uitgaanspubliek zijn kans grijpt om eindeloos plezier te maken, gebeuren er in deze donkere uren ook juist de gruwelijkste dingen die het daglicht niet kunnen verdragen

Photo for Last Night In... S2

Last Night In... S2

Bij de duisternis van de nacht horen vaak duistere gebeurtenissen. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Zoals de moord op de Vietnam-veteraan Patrick Fleming die diverse gevaarlijke oorlogssituaties overleefde, maar in zijn veilige seniorenflat bruut om het leven wordt gebracht

Photo for Love Hurts

Love Hurts

Dat liefde pijnlijk kan zijn, weet bijna iedereen. Onbereikbare geliefden, overspel of stukgelopen relaties, het kan iedereen overkomen. Maar soms gaat het nog een stapje verder en eindigt een droomrelatie in een ware nachtmerrie, of nog erger: in moord.

Photo for Love The Way You Lie

Love The Way You Lie

Aan een ruzie tussen twee geliefden zitten meestal twee kanten van het verhaal. Maar als er eentje plotseling wordt vermoord, welke kant moet je dan geloven? Dit vraagstuk is de insteek van de nieuwe crimeserie ‘Love The Way You Lie’ die gebaseerd is op waargebeurde zaken.


M

Photo for Mansions & Murders

Mansions & Murders

In de grote huizen van de welgestelde Amerikanen maken de dienstmeisjes vaak meer mee dan alleen koken, zorgen en schoonmaken. Als alom aanwezige huishoudsters zien ze soms dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe gaan ze om met deze wetenschap?

Photo for Momsters: When Moms Go Bad S1

Momsters: When Moms Go Bad S1

Voor de meeste moeders is hun kind het grootste bezit dat ze hebben. Maar sommige gaan zo ver in hun adoratie dat alles moet wijken voor het geluk van hun zoon of dochter.

Photo for Most Evil S3

Most Evil S3

Hoewel elke moord op zich dramatisch is, bestaat er toch zoiets als een schaal van menselijk kwaad. Moordenaars die nog erger zijn dan anderen, omdat ze meedogenlozer te werk gaan of simpelweg meer doden op hun geweten hebben.

Photo for Murder Book S1

Murder Book S1

Info volgt.

Photo for Murder Comes Home S1

Murder Comes Home S1

Wanneer je het gevoel hebt dat je het slachtoffer kent, dan wordt een moord nog vele malen schokkender. Dat effect krijg je als je kijkt naar de nieuwe crimeserie Murder Comes Home.

Photo for Murder Comes To Town

Murder Comes To Town

Naast de miljoenensteden aan de oostkust en westkust bestaat Amerika vooral ook uit dunbevolkte plattelandsgebieden met dorpen waar nog geen honderd mensen wonen en waar zelden iets gebeurt.

Photo for Murder Comes To Town S2

Murder Comes To Town S2

Denk niet dat moorden alleen in grote steden plaatsvinden. Soms worden ook de kleine gemeenschappen opgeschrikt door een brute moord.


N

Photo for Natalie Wood: An American Murder Mystery

Natalie Wood: An American Murder Mystery

37 jaar na de schokkende dood van Hollywood-ster Natalie Wood wordt haar zaak opnieuw bekeken. Rechercheurs zijn er niet zeker van dat de verklaringen die destijds zijn gegeven, overeenkomen met wat er werkelijk is gebeurd.

Photo for Nightmare Next Door

Nightmare Next Door

Bloomsburry, Owego, Madissonville, het zijn slechts enkele van de vele kleine en pittoreske plaatsjes in het grote Amerika. Onschuldige plaatsen waar mensen elkaar goed kennen en een rustig en onbedreigd leven leiden achter hun witbeschilderde houten tuinhekjes. Groot is dan ook de schok als in deze hechte gemeenschappen

Photo for Nowhere To Hide S1

Nowhere To Hide S1

Wie wil vluchten voor justitie, de verzekering of zijn eigen vrouw, moet hopen dat hij niet Steve Rambam achter zich aan krijgt. De doortastende privédetective weet namelijk iedereen op te sporen.

Photo for Nowhere To Hide S2

Nowhere To Hide S2

Het nieuwe seizoen van Nowhere To Hide volgt opnieuw enkele bijzondere zaken uit de lange carrière van privédetective Steve Rambam. Hij pakt al dertig jaar de zaken op die anderen niet aandurven en is het type dat niet snel opgeeft.


O

Photo for Obsession: Dark Desires S2

Obsession: Dark Desires S2

Als verlangen sterker wordt dan ratio, kan de menselijke geest een dodelijk obsessie ontwikkelen. De nieuwe serie Obsession: Dark Desires laat zien hoe ver sommige mensen kunnen gaan in hun begeerte naar iets of iemand.

Photo for Over My Dead Body

Over My Dead Body

De nieuwe serie Over My Dead Body vertelt de angstaanjagende verhalen van vrouwen die oog in oog stonden met hun moordenaar, maar weigerden zich bij hun lot neer te leggen.


P

Photo for Paranormal Lockdown

Paranormal Lockdown

De paranormale onderzoekers Nick Goff en Katrina Weidman gaan de ultieme uitdaging aan om maar liefst drie etmalen achtereen te verblijven in de engste spookhuizen van Amerika. Ze doen dit om zoveel mogelijk bewijs te kunnen verzamelen voor de aanname dat daar daadwerkelijk geesten rondwaren.

Photo for People Magazine Investigates: Cults

People Magazine Investigates: Cults

Op het oog vredelievende geloofsgemeenschappen blijken soms in werkelijkheid mensonterende sektes te zijn. Het bekendste geval is ongetwijfeld dat van Jonestown uit de jaren zeventig waarbij circa duizend volgelingen achter de charismatische leider Jim Jones aanliepen in de hoop op een betere en vreedzame toekomst.

Photo for The Perfect Murder S1

The Perfect Murder S1

Iedere moordenaar hoopt dat zijn daad nooit opgemerkt wordt. Maar met verbeterde opsporingstechnieken wordt het plegen van de ‘perfecte’ moord steeds lastiger. Toch komen sommige moordenaars dicht in de buurt en lijken ze weg te komen met hun dodelijke handeling.

Photo for Poisoned Passions

Poisoned Passions

Hoe gevaarlijk de liefde kan zijn, blijkt uit de nieuwe aangrijpende serie ‘Poisoned Passions’ waarin zes vrouwen in een relatie verzeild raken die een dramatische wending krijgt. Van een maffialiefje tot een seksslavin van een uit de hand gelopen swinger relatie tot een vrouw die verliefd wordt op een pastoor.

Photo for Portals To Hell

Portals To Hell

Geestverschijningen komen overal op de wereld voor, maar bij sommige locaties zijn ze zo extreem en angstaanjagend dat er gedacht wordt dat de plek een directe toegang biedt tot het hiernamaals.

Photo for Predator At Large S1

Predator At Large S1

Het is de nachtmerrie van elke ouder: dat je kwetsbare kind wordt ontvoerd door iemand met kwade bedoelingen.

Photo for Project Afterlife

Project Afterlife

Waar gaan we naartoe als we dood zijn? Is er iets dat lijkt op een hemel? De beste manier om dat te onderzoeken is door te spreken met mensen die een bijna-dood-ervaring hebben gehad en hun verhalen naast elkaar te leggen.


R

Photo for Raw Terror S1

Raw Terror S1

Info volgt.

Photo for The Real Story With Maria Elena Salinas S1

The Real Story With Maria Elena Salinas S1

De ervaren journaliste en verslaggeefster Maria Elena Salinas heeft in haar 30-jarige carrière geleerd dat achter elk nieuwsbericht weer een nieuw verhaal zit. In The Real Story With Maria Elena Salinas gaat ze op zoek naar deze echte verhalen achter enkele schokkende moordzaken.

Photo for Redrum

Redrum

Elke moord heeft een motief en achter elk motief schuilt vaak een duistere waarheid. Om die te achterhalen, zul je terug in de tijd moeten naar de bron waar het allemaal begon.

Photo for Redrum S2

Redrum S2

Elke moord heeft een motief, en elk motief heeft zijn eigen verhaal. Om dat te achterhalen moet je vaak teruggaan in de tijd. Dat is wat opnieuw gebeurt in het tweede seizoen van ‘Redrum’.

Photo for Redrum S2B

Redrum S2B

Elke moord heeft zijn motief en elk motief heeft zijn verhaal. Om dat verhaal te achterhalen, moeten rechercheurs terug in de tijd.


S

No Image Available

Scorned: Crimes Of Passion

Zakenman Ted Ammon heeft alles: rijkdom, een mooie vrouw en een fraai buitenhuis in The Hamptons. Maar de multimiljonair is nog niet verzadigd en begint een affaire met de jonge en aantrekkelijke bankier Mary.

Photo for Scorned: Crimes Of Passion S3

Scorned: Crimes Of Passion S3

De liefde is misschien wel een van de oudste motieven voor het plegen van een moord. Jaloezie, bedrog, wraak of onvervulde lusten kunnen in sommige extreme gevallen leiden tot een dramatische crime passionel.

Photo for Scorned: Crimes Of Passion S4A

Scorned: Crimes Of Passion S4A

Zakenman Ted Ammon heeft alles: rijkdom, een mooie vrouw en een fraai buitenhuis in The Hamptons. Maar de multimiljonair is nog niet verzadigd en begint een affaire met de jonge en aantrekkelijke bankier Mary.

Photo for Secret Lives of Stepford Wives

Secret Lives of Stepford Wives

Voor veel mannen is dit het ideale plaatje: een vrouw die haar hele leven in dienst stelt voor man en gezin. ‘Stepford wives' worden deze toegewijde vrouwen ook wel genoemd en voor de buitenwereld zien deze gezinnen er vaak heel perfect uit. Maar de schone schijn kan heel bedrieglijk zijn.

Photo for Serial Killer Sundays

Serial Killer Sundays

Tijdens Serial Killer Sundays wordt elke zondag van januari een documentaire getoond van enkele van de meest geruchtmakende seriemoorden uit de geschiedenis. Schokkende zaken van vier gewetenloze seriemoordenaars die soms jarenlang hun gang konden gaan en samen voor waarschijnlijk honderden moorden verantwoordelijk zijn.

Photo for Sex Sent Me To The Slammer S1

Sex Sent Me To The Slammer S1

Dat een seksaffaire schokkende gevolgen kan hebben, weten de liefdeskoppels uit het nieuwe programma Sex Sent Me To The Slammer inmiddels maar al te goed. Uit de hand gelopen seksspelletjes, een liefdesrelatie met een serieuze crimineel of een ontmaagding die eindigt in een arrestatie – je kunt het zo gek niet bedenken.

Photo for Sinister Ministers: Collared S1

Sinister Ministers: Collared S1

Priesters en pastors worden geacht liefde te brengen en te waken over onze ziel. Maar zelfs de zonen van God vallen soms voor de verleidingen van het kwaad.

Photo for Sneak Peek Sunday

Sneak Peek Sunday

Benieuwd welke programma’s ID in 2016 allemaal uitzendt? Kijk dan op 3 januari naar de speciale Sneak Peek Sunday.

Photo for Solved S3

Solved S3

Soms is een moordzaak zo ingewikkeld dat alle middelen ingezet moeten worden om het op te lossen. In een nieuw seizoen van Solved zien we hoe de beste rechercheurs en forensische experts de meest mysterieuze zaken tot een goed einde brengen.

Photo for Southern Fried Homicide

Southern Fried Homicide

Selmer, Tennessee is een typisch plaatsje in het zuiden van Amerika. Een kleine Christelijke gemeenschap waar iedereen elkaar kent en waar de dominee op een voetstuk staat.

Photo for Southern Fried Homicide S2

Southern Fried Homicide S2

Het zuiden van Amerika staat bekend om zijn vriendelijkheid en gastvrijheid. Waar mensen nog zonder achterdocht hun voordeur openen voor vreemdelingen die aanbellen. Maar dit vertrouwen werd in 1985 zwaar op de proef gesteld toen vlak achter elkaar meerdere families werden overvallen door een bende.

Photo for Southern Fried Homicide S3

Southern Fried Homicide S3

In het rustieke plaatsje Anniston in Alabama woont het gezin Hilley dat aan de buitenkant net zo vriendelijk en ideaal oogt als waar het Zuiden van Amerika om bekend staat. Maar binnen de vier muren speelt zich een heel ander leven af met de egocentrische moeder Marie als middelpunt.

Photo for Stalked

Stalked

Je denkt een leuk iemand ontmoet te hebben, maar dan verandert deze persoon in een obsessieve stalker die jou niet meer loslaat.

Photo for Stalked: Someone's Watching 3

Stalked: Someone's Watching 3

Je denkt een leuk iemand ontmoet te hebben, maar dan verandert deze persoon ineens in een obsessieve stalker die jou niet meer loslaat. Het overkomt meer vrouwen dan we denken en sommige gevallen zijn zo ernstig dat ze levensbedreigend worden.

Photo for Stalked: Someone's Watching S4

Stalked: Someone's Watching S4

Alleen al in Amerika zijn jaarlijks 3 miljoen mensen slachtoffer van stalking. Terwijl elke zaak op zichzelf al ernstig genoeg is, loopt het in sommige gevallen zo uit de hand dat het levensbedreigend wordt en zelfs soms tot een moord leidt.

Photo for Strange Criminal Addiction S1

Strange Criminal Addiction S1

In de donkere hoeken van onze geest ontwikkelen zich soms merkwaardige verslavingen die in enkele gevallen zo extreem worden dat ze op het vlak van de criminaliteit terechtkomen.

No Image Available

Street Patrol

Een echte blik op de wetshandhaving in de Verenigde Staten, 'Street Patrol' volgt politieagenten van verschillende afdelingen over heel Amerika terwijl zij verschillende oproepen krijgen van huiselijk rumoer tot roofovervallen en doodslag.

Photo for Surviving Evil S1

Surviving Evil S1

De nieuwe crimeserie ‘Surviving Evil’ reconstrueert de schokkende verhalen van mensen die in de handen waren gevallen van een bloeddorstig monster, maar het door hun overlevingsdrang en doorzettingsvermogen gelukkig nog kunnen navertellen.

Photo for Surviving Evil S2

Surviving Evil S2

Elke winter brengt de familie Tiede de kerstdagen door in hun buitenhuis in de besneeuwde bergen van Utah. Maar in 1990 verandert deze vreedzame familiegebeurtenis in een regelrecht drama als twee indringers de moeder en grootmoeder in koelen bloede doodschieten voor de ogen van dochter Linae Tiede.

Photo for Suspicion S1

Suspicion S1

Info volgt.

Photo for Swamp Murders

Swamp Murders

De warme draslanden van het zuiden van de Verenigde Staten bieden de perfecte plek voor het plegen van de perfecte moord. De onbegaanbare moerassen, mangroves en rivierarmen, overwoekerd door bomen en vol met roofvissen en alligators, zijn ideaal voor het kwijtmaken van een lijk.

Photo for Swamp Murders S2

Swamp Murders S2

De ondoordringbare moeraslanden, rivierbeddingen en mangrovebossen in het Zuiden van Amerika vormen de perfecte plek voor het verbergen van een lijk.

Photo for Swamp Murders S3

Swamp Murders S3

De onbegaanbare moerassen en mangrovebossen in het zuiden van de Verenigde Staten bieden de perfecte plek voor het kwijtmaken van een lijk. Toch wordt er af en toe een lichaam gevonden en dan begint de lastige zoektocht naar de identiteit, doodsoorzaak en dader.


T

Photo for Tabloid

Tabloid

In het nieuwe programma ‘Tabloid’ bespreekt niemand minder dan Jerry Springer enkele waargebeurde misdaadzaken die even schokkend als smeuïg zijn. Zaken waar beroemdheden bij betrokken waren of die om andere redenen voer waren voor de roddelpers.

Photo for Tabloid With Jerry Springer S2

Tabloid With Jerry Springer S2

Jerry Springer is terug met nieuwe moordzaken waar de tabloids van smullen. Wat te denken van een jonge beeldschone advocate die verliefd wordt op een gewelddadige, maar aantrekkelijke moordenaar en hem zelfs helpt ontsnappen uit de gevangenis.

Photo for Taken at Birth S1

Taken at Birth S1

Thomas Hicks was een dokter die in de jaren vijftig en zestig zwangere vrouwen hielp met het verkrijgen van een abortus. Van heinde en ver kwamen ze naar zijn praktijk in het kleine plaatsje McCaysville (Georgia). Decennia later bleek dat de geliefde dorpsdokter er nogal een schimmige praktijk op nahield.

Photo for True Crime with Aphrodite Jones

True Crime with Aphrodite Jones

Aphrodite Jones is auteur van een aantal succesvolle misdaadboeken over waargebeurde moordzaken, zoals ‘The FBI Killer’, ‘All She Wanted’ en ‘A Perfect Husband’.

Photo for True Crime With Aphrodite Jones S4

True Crime With Aphrodite Jones S4

Op 4 juli 2009 wordt voormalig American Footbalprof Steve McNair dood gevonden in een appartement met meerdere schotwonden in zijn lichaam. Naast hem ligt de jonge vrouw Sahel "Jenni" Kazemi, van wie algemeen bekend was dat zij zijn minnares was.

Photo for True Crime With Aphrodite Jones S5

True Crime With Aphrodite Jones S5

Misdaadauteur Aphrodite Jones bespreekt weer enkele geruchtmakende moordzaken in True Crime With Aphrodite Jones.

Photo for True CSI S7

True CSI S7

Als het orkest van het prestigieuze Metropolitan Opera House in Manhattan na de pauze terugkeert voor het tweede deel van een balletuitvoering, blijkt de 30-jarige violiste Helen Hagnes niet op haar plaats te zitten. De dirigent denkt dat ze plotseling ziek is geworden en begint zonder haar.

Photo for True Nightmares S1

True Nightmares S1

Het voordeel van nachtmerries is dat ze over zijn zodra je wakker wordt. Maar soms zijn de ergste verhalen geen verzinsel. In True Nightmares brengt Todd Robbins enkele schokkende en waargebeurde verhalen uit het verre verleden tot leven.


U

Photo for Unravelled S1

Unravelled S1

De nieuwe misdaadserie ‘Unravelled’ onderzoekt de psychologische krachten die ervoor zorgen dat iemand een moord pleegt.


V

Photo for Vanity Fair Confidential

Vanity Fair Confidential

Verhalen over opmerkelijke zaken die destijds de Vanity Fair haalden. Journalisten van toen en andere betrokkenen kijken terug op deze zaken en reconstrueren hiermee de gebeurtenissen die variëren van smeuïg, sinister en schokkend.


W

Photo for Web Of Lies

Web Of Lies

Internet heeft een virtuele wereld gecreëerd waarin schijn en werkelijkheid door elkaar lopen en waarbij onduidelijk is of degene aan de andere kant van het scherm wel is wie hij zegt dat hij is. Hoe gevaarlijk dit kan zijn wordt duidelijk in de nieuwe serie ‘Web of Lies’.

Photo for Web Of Lies S2B

Web Of Lies S2B

Internet, social media, chatrooms en datingsites hebben het ontmoeten van mensen een stuk gemakkelijker gemaakt, maar daardoor ook gevaarlijker. Want is degene die je online spreekt ook daadwerkelijk wie hij zegt dat hij is?

Photo for Who Killed Jeffrey Epstein? An ID Murder Mystery

Who Killed Jeffrey Epstein? An ID Murder Mystery

Epsteins schokkende verhaal begint in Palm Beach Florida, de plek waarvan lang gedacht was dat het slechts een retreat was voor de high-society. Maar al in 2005 werd hij aangeklaagd voor het seksueel uitbuiten van jonge vrouwen – een aanklacht die hij opvallend genoeg wist te ontlopen. Tot vorig jaar.

Photo for Who On Earth Did I Marry 2

Who On Earth Did I Marry 2

Rickielee wilde altijd een gelukkig gezin stichten en toen ze Jeff Pelo ontmoette.

Photo for Who On Earth Did I Marry?

Who On Earth Did I Marry?

De alleenstaande moeder Anna Torres dacht dat ze de man van haar dromen had gevonden toen ze de charmante Ed Montano tegenkwam.

Photo for Who On Earth Did I Marry? S5

Who On Earth Did I Marry? S5

Charmaine Whalen droomde haar hele leven al van het vinden van de ware liefde met wie ze kon trouwen op een groot huwelijksfeest. Maar als ze op haar 23e alleenstaande moeder is, vraagt ze zich af of het ooit nog zal gebeuren.

No Image Available

The Will

Alsof een sterfgeval al niet verdrietig genoeg is, kan de afhandeling van een testament pas echt voor drama zorgen. Zeker als het om een beroemdheid gaat die veel geld achterlaat.

Photo for The Will S3

The Will S3

Alsof een sterfgeval al niet verdrietig genoeg is, kan de afhandeling van een testament pas echt voor drama zorgen. Zeker als het om een beroemdheid gaat die veel geld achterlaat.

Photo for The Wives Did It S1

The Wives Did It S1

Een man met meerdere vrouwen is vrij gebruikelijk in de Mormoonse geloofsgemeenschap. Voor de buitenwereld ziet het er vaak uit als een gezellig gezin waarbij de verschillende sister wives liefdevol het huishouden runnen en de opvoeding van hun tientallen kinderen delen.

Photo for Women In Prison

Women In Prison

Liefhebbers van Orange is the New Black kunnen bij ID hun hart ophalen met de nieuwe realityserie Women in Prison waarin het echte leven in een vrouwengevangenis in beeld wordt gebracht. Echte Pipers, Taystees, Gloria’s en daadwerkelijk een heuse ‘Red’ - met waargebeurde verhalen over hoe ze terecht zijn gekomen in de zw


Y

Photo for Young, Hot & Crooked S1

Young, Hot & Crooked S1

De gewelddadigste misdaden worden niet alleen maar gepleegd door zware criminelen met een moeilijke jeugd, soms ook door rijke jongeren uit goede milieus.