News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

discovery+

Choose Network...

Francesco

Image 1 / 1

Paus Franciscus is inmiddels al acht jaar de leider van de Rooms-Katholieke Kerk en heeft in die tijd de harten van vele gelovigen gestolen. De paus viel op door zijn uitgesproken opvattingen, onder meer over het afschaffen van de doodstraf en door zijn directe toenadering met zijn volgelingen, waarbij hij niet schroomde om hun voeten te wassen. Voor het eerst krijgen we nu een beeld van deze populaire Paus in de documentaire Francesco van de Oscar-genomineerde filmmaker Evgeny Afineevksy.

Evgeny Afineevsky kreeg volledige toegang tot de Paus en het Vaticaan, de Paus zijn werk over de hele wereld en zijn kijk op zaken als klimaatverandering, migratie en vluchtelingen, vrouwen empowerment, seksueel misbruik en LGBTQ-issues, de coronapandemie en vele andere maatschappelijke zaken.

De documentaire toont interviews met de Paus, alsook de mensen die nauw betrokken waren bij zijn werk de afgelopen jaren, zoals zijn neef Jose Ignacio Bergoglio en voormalig Paus Benedictus XVI. Ook zijn er gesprekken met Juan Carlos Cruz, een voorvechter voor de slachtoffers van seksueel misbruik en vluchtelingenadvocaat zuster Norma Pimentel.

“Ik ben enorm vereerd dat Paus Franciscus mij toestemming heeft gegeven om dit inspirerende monument over de belangrijkste zaken voor de mensheid op dit moment, te mogen maken”, aldus Afineevksy. “Zijn toewijding voor mensen over de hele wereld leidt ons uit deze historisch moeilijke tijd naar een betere toekomst. Hij is voor velen een baken van licht in deze wereld en hij streeft er elke dag naar om mensen te inspireren over hoe ze een brug kunnen bouwen naar een betere toekomst.”

De documentaire Francesco levert zo een mooi en intiem portret op van de kerkelijk leider die de mensen wil inspireren met zijn boodschap van hoop.

De discovery+ Original documentaire Francesco is vanaf 28 maart te zien bij discovery+.