News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

discovery+

Choose Network...

Storming the Capitol: The Inside Story

Image 1 / 4

De wereld reageerde geschokt toen Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden, net op het moment dat de verkiezingswinst van Joe Biden officieel zou worden bekrachtigd. Er was slechts één nieuwsteam aanwezig toen de woedende menigte door de bewaking brak op weg naar het hart van de Amerikaanse democratie. ITV-correspondent Robert Moore, producer Sophie Alexander en cameraman Mark Davey volgden de menigte toen deze zich een weg baande over de marmeren trappen en door stukgeslagen ramen en geforceerde deuren.

Het nieuwsteam maakte historische beelden die de hele wereld over gingen. In de documentaire Storming the Capitol: The Inside Story neemt Moore ons mee naar die memorabele dag die een doffe schaduw legde over de Amerikaanse democratische geschiedenis, met niet eerder vertoonde beelden van het moment dat hij in het Capitool was.

Ook horen we het relaas van betrokkenen, zoals van het republikeinse congreslid Nancy Mace die in de documentaire vertelt: “We werden in lockdown gebracht, wat betekende dat alle lichten uitgingen. We waren stil en alle deuren gingen op slot. Het was een schrijnende ervaring en een trieste dag in de Amerikaanse geschiedenis. Ik ben teleurgesteld en zeer aangedaan en moest er deze morgen van huilen. Het was volledig on-Amerikaans.”