News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

Discovery

Choose Network...

Chasing Ocean Giants

Image 1 / 9

Welke bijzondere zeemonsters herbergen de wateren op onze aarde? Onderzoeker Patrick Dykstra gaat op zoek naar de grootste en ongrijpbaarste dieren van onze oceanen en komt daarbij op de meest fantastische plekken. Zo reist hij naar het Caribische eiland Dominica om het gedrag van de potvis te onderzoeken en voor het eiland Gorgona in Colombia weet hij de communicatie tussen bultrugwalvissen vast te leggen.

Bijzonder is ook de boiling sea die hij waarneemt in Panama, een fenomeen waarbij gevlekte dolfijnen en de geelvintonijn samen jagen. Patrick is alles behalve een angsthaas en hij hoopt dan ook om deze fanatieke jacht van dichtbij mee te maken. Freediving (duiken in diepe wateren zonder ademhalingsapparatuur) stelt de longinhoud van Patrick behoorlijk op de proef! Lukt het hem om op tijd weer naar het wateroppervlak te stijgen voordat het te laat is?

In Rusland gaat Patrick vervolgens op zoek naar de Groenlandse walvis. Enkele jaren geleden stond hij al eens oog in oog met deze diersoort. Toen werd deze levensgevaarlijke ontmoeting hem bijna fataal... Verder reist hij af naar de kust van Qatar, waar hij op zoek gaat naar een zojuist ontdekte troep van walvishaaien. Ook reist hij nog naar Palau, de Malediven en naar Noorwegen om de meest zeldzame en soms eigenaardige zeemonsters op te sporen.

> Te zien vanaf vrijdag 4 juni om 22:30 uur bij Discovery