News
Change Region...

Discovery Press Web Benelux

ID

Choose Network...

Harvey Weinstein

Image 1 / 10

Het was jarenlang een publiek geheim dat de grote tv-producent – goed voor 341 Oscar-nominaties –zich schuldig maakte aan seksueel overschrijdend gedrag. Voor de mensen in Hollywood was het dan ook geen grote verrassing toen de New York Times in oktober 2017 onthulde dat tv-producent Harvey Weinstein beschuldigd werd van seksuele intimidatie en zelfs verkrachting. Plus dat hij sinds 1990 al acht keer een schikking had getroffen met vrouwen die hem hadden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Actrices waarschuwden elkaar al langer om niet met Weinstein alleen in één ruimte te zijn.

Nu hij veroordeeld is, is het tijd voor de slachtoffers om zich uit te spreken. In de onthullende documentaire vertellen naast Rosanna Arquette en Rowena Chiu ook de actrices Tarale Wulff en Katherine Kendall hun verhaal tijdens een openhartig interview. Ook is er een uitgebreid gesprek met Ambra Gutierrez, de vrouw die vijf jaar geleden al in het geheim een gesprek opnam met Weinstein om zijn grensoverschrijdende gedrag op audio vast te leggen.

Naast deze moedige vrouwen spreekt de documentaire ook met Seth Freedman, de spion die was ingehuurd door Weinstein om zijn slachtoffers te ondervragen om ze zo het zwijgen op te kunnen leggen. Ook zijn er gesprekken met zijn advocaten, medewerkers en boezemvrienden, om zo in beeld te brengen hoe ver deze man ging om zijn geheimen verborgen te houden. Weinstein dacht dat hij regeerde over de wereld, tot deze wereld zich tegen hem keerde.